Wie zijn wij

Wij zijn drie vrouwen en hebben ons gespecialiseerd in het maken van Dekentjes van kleding van overleden geliefden.
We hebben ervaren wat het betekent om een dierbare te verliezen en gezien hoeveel troost een Dekentje kan bieden. We hebben onze kwaliteiten gebundeld omdat we nabestaanden troost willen bieden.

Erna Savelkoels: “ik ben maatschappelijk werkende en praktijkondersteuner bij de huisarts en ik ben ook creatief. In het verleden heb ik veel geëxperimenteerd met diverse vormen van handwerk maar toen ik begin jaren negentig begon met quilten heb ik niet veel anders meer gedaan. Enkele jaren geleden is mijn man overleden en heb ik van zijn kleren een Dekentje gemaakt. Door alle mooie reacties, bedacht ik dat er meer mensen iets dergelijks zouden willen, mensen die misschien iets minder creatief zijn met stoffen. Dat is de reden waarom wij gestart zijn met het maken van Dekentjes.”

Ingrid Savelkoels: “ik ben ziekenverzorgende van beroep en ben graag creatief bezig. Ik vind vooral de traditionele quilts prachtig. Een Dekentje van Troost maken is steeds opnieuw een uitdaging en de resultaten zijn altijd verrassend!”

Yvonne van Lare: “ik ben eigenaresse van Studio MDLF, een naai- en borduuratelier. Nadat ik mijn eerste quilt kreeg ben ik de waarde gaan inzien van een dergelijk persoonlijk geschenk.  Ik ben naast mijn werk ook altijd met stoffen bezig en het maken van Dekentjes is daarbij heel belangrijk geworden.”